Értékünk a kollégánk.
Álláskeresés Bejelentkezés

Vezetői szerepmodell

Vezetőként vagyunk jelen

Mindegyikünknek megvan a saját vállalati kötelezettsége a feladatai iránt, amiért teljes felelősséget vállalunk. Fontosak a részletek. Érdeklődünk az üzletek iránt, kérdéseket teszünk fel, és ezáltal leszünk jó vezetők. Vezetőként meghatározó szerepet töltünk be, és mindent megteszünk azért, hogy jó példával járjunk el. Szabad mozgásteret hagyunk a munkatársainknak, és egyértelműen kijelöljük a határokat az egyéni döntéseket illetően. A feladatok delegálásakor a munkatársaink képességeit és tapasztalatait tartjuk szem előtt. Erőforrásainkat tudatosan használjuk. Büszkék vagyunk a csapatunk teljesítményére és ezt mindig előtérbe helyezzük.

Korrektek vagyunk

Megbízunk munkatársainkban és kitartunk amellett, hogy a bizalmunkkal nem élnek vissza. Hiszünk abban, hogy minden egyes munkatársunk a tőle telhető legjobbat hozza ki magából. Olyan vállalati kultúrát támogatunk, ahol a munkatársak bátran rá mernek lépni új utakra. A hibákat pedig a fejlődés és a növekedés lehetőségeként fogjuk fel. Az ellenőrzés számunkra nem a bizalmatlanság jele, hanem a támogatás eszköze. Ez hozzájárul üzletmodellünk megszilárdításához, valamint ez segít minket abban, hogy jobbá váljunk. Kiszámíthatóak és megbízhatóak vagyunk. Tartjuk magunkat a szavunkhoz és ígéreteinkhez. Mindenkit értékesnek tartunk és előítéletmentesek vagyunk. Tiszteljük a munkatársaink személyiségét és minden képességét. Tisztelettel bánunk munkatársainkkal és ezt tőlük is elvárjuk. Figyelünk arra, hogy a vezetői szerepünkkel ne éljünk vissza és partnerként kezeljük a munkatársainkat.

Aki felhagy a fejlődéssel, megszűnik jónak lenni

Sosem állunk meg, hiszen van egy belső motor, ami folyamatosan hajt minket, és mindig kérdéseket vet fel bennünk. Ha változnunk kell, akkor elszántan tesszük, amiben pedig stabilnak kell maradnunk, azt megőrizzük. Mi vezetők tudatosan és dinamikusan irányítunk célirányosan a vállalat fejlődését szolgáljuk. A mi feladatunk, hogy az innovációt úgy támogassuk, hogy egyúttal a saját alapelveinkhez, rendszereinkhez is hűek maradjunk. Betartjuk az előírt belső folyamatainkat, hiszen csak így tudjuk minden országban ugyanazt a magas színvonalat garantálni és egyúttal a helyi sajátossághoz is rugalmasan igazodni. Tudjuk, hogy az egyszerűség nem könnyű. Diszkont élelmiszerláncként az egyszerűségre törekszünk és vezetőként tehetünk azért, hogy ez így is maradjon. Biztosítjuk, hogy a jövőben is teljesítményorientáltak maradjuk, de törekszünk arra, hogy a munka-magánélet közötti egyensúlyt megteremtsük. Akármit is teszünk, az egész vállalat sikeressége áll munkánk fókuszában. De ezt csak csapatként tudjuk elérni.

Teljesítményorientálttá tesszük munkatársainkat, és ezáltal új kapukat nyitunk számukra

Az a célunk, hogy a legjobb munkatársak dolgozzanak a Lidl-nél, hiszen ők képzik a sikerünk bázisát. Képezzük és támogatjuk munkatársainkat, illetve lehetővé tesszük számukra, hogy felnőjenek a feladataikhoz. Ugyanakkor következetesen elvárjuk, hogy minden munkatársunk elkötelezett legyen a munkája iránt. Vezetőként munkatársaink teljesítményét a vállalat egészének fejlődésében mérjük. A munkatársainknak joguk van tudni azt, hogy hol tartanak. Ennek érdekében időről-időre konstruktív és értékes visszajelzéseket adunk munkájukról.  Tudjuk, hogy mennyire fontos munkatársaink elismerése, ezért egy olyan környezetet teremtünk, amiben a teljesítményt és az elköteleződést értékeljük, és arra motiváljuk munkatársainkat, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. A jó vezetés nagyon magas szintű önreflexiót követel meg. A munkatársainktól rendszeresen kérünk visszajelzéseket, hogy ezáltal is jobbak legyünk.

A kommunikáció a sikeres vezetésünk alapja

Egyszerű és direkt. Ez nemcsak az üzletmodellünkről, hanem a kommunikációnkról is elmondható. Vezetőként mindig arra törekszünk, hogy azokra az összefüggésekre világítsunk rá, hogy az egyéni munka milyen fontos értéket képvisel a vállalat működése szempontjából. Döntéseinkbe bevonjuk a munkatársainkat. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor elmagyarázzuk ennek a hátterét. Biztosítjuk azt, hogy munkatársaink legyenek az elsők, akiket tájékoztatunk. Gondoskodunk arról is, hogy a munkatársaink számára minden olyan információt rendelkezésre bocsássunk, ami számukra szükséges. Tiszteljük azokat a munkatársainkat, akiknek van bátorságuk kérdéseket feltenni, még akkor is, ha azok kritikusak. A válaszadásra mindig szívesen fordítunk időt.