Értékünk a kollégánk.
Álláskeresés Bejelentkezés Könyvjelző

Tippek a pályázatodhoz

fehervari

Mitől lesz jó egy pályázat?

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy mennyire fontos az első benyomás. Egy kiválasztási folyamat során az önéletrajzoddal és a motivációs leveleddel találkoznak először a toborzás-kiválasztási területen dolgozó munkatársaink. Annak érdekében, hogy pozitív képet nyújthass magadról, megosztunk veled pár tippet.

Figyelj a helyesírásra és a formázásra. Ügyelj a megfelelő tagolásra, az időrendben történő felsorolásra és a terjedelemre. Természetesen a motivációidat is szeretnénk megismerni: Miért szeretnél csapatunk tagja lenni, és miért pont az adott pozícióra jelentkeztél?

 A továbbiakban részletesen ismertetjük, hogy szerintünk milyen egy igazán jó pályázat. Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, már meg is tetted az első lépést egy új jövő felé.

Az önéletrajz – fókuszban a megszerzett tapasztalatok

1. Formázás

Egy jól megszerkesztett önéletrajz a kiválasztás során kulcsfontosságú. Fontosnak tartjuk, hogy a lényeges tartalmi elemeket a megfelelő módon tagolva és logikusan felépítve állítsd össze. Ügyelj az áttekinthetőségre, a helyesírásra és a megfelelő időbeni sorrendre. Kiemelnénk még az egységes megjelenés fontosságát (például: betűtípus, betűméret, színhasználat, formázás).

2. Fejléc

A fejléc az önéletrajzod tetején helyezkedjen el, itt tűntess fel minden releváns, személyes adatot magadról, mint például: név, lakcím, születési hely és idő, e-mail cím és telefonszám. Önéletrajzod jobb felső sarkába egy aktuális fényképet szúrj be magadról, egy egyszerű, igazolványkép mintájára készült fotó ideális erre a célra.

3. Tanulmányaid

Sorold fel iskoláidat időrendi sorrendben, feltüntetve az adott végzettségi szintet, szakirányt, fő tantárgyakat stb. Tipp: Haladj időrendi sorrendben, a legfrissebb tanulmányaidtól a régebbiek felé.

4. Szakmai tapasztalat

Most következhet az eddigi szakmai tapasztalataid bemutatása szintén időrendi sorrendben, évszámokkal megjelölve. Ide tartozik a képzés(ek) alatti kötelező gyakorlat, gyakornoki állás, és természetesen a teljes munkaidős munkahelyeid is. Röviden írd le mivel foglalkoztál és milyen tudásra tettél szert.

5. Egyéb ismereteid

Önéletrajzod zárásaként add meg, hogy milyen releváns ismereteid vannak. Ez lehet idegennyelv-ismeret (ha van akkor nyelvvizsga feltüntetésével), vagy a számítógépes ismereteid. Mindenképpen közöld velünk azokat a képességeidet, tudásodat, ami fontos lehet a betöltendő pozíció szempontjából. Természetesen a kedvenc hobbijaidat is megadhatod.

A személyes találkozó